nMarket.bg - Качествените продукти!
+359893939997
  • ☑ БЕЗПЛАТНА доставка до офис на Еконт!
  • phone_in_talkИмате въпрос?
  • access_timeОбработваме поръчки по тел. в работни дни: 9:00 - 15:00 ч.
Нуждаете се от професионален съвет?

Оставете вашия телефон за връзка и въпросът който ви интересува, а наш квалифициран представител ще ви се обади. Обаждането за вас естествено е безплатно!

compare_arrows0
Със Заявка
Пропилен Гликол - антифриз
Пропилен Гликол - антифриз
  • favorite_border
  • compare_arrows

Пропилен Гликол - антифриз


star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
0 отзива
3,000.00лв.
chat
  • КатегорииСтроителство
  • Код на продукта: Propylene-glycol
  • Наличност: Със Заявка

Възможни варианти

remove_circle_outlineadd_circle_outline

Пропиленгликол концентрат е антизамръзваща течност използвана в слънчевите системи, охладителни системи, отоплителни системи и в климатиците. Пропиленгликолът не е карциногенен продукт.

Продуктът който предлагаме не е разреждан с вода и получавате 100% чист продукт - концентрат.

Пропилен гликолът се използва в производството на широка гама продукти като строителни смоли, охлаждащи течности за двигатели, латексни бои, течности за пренос на топлина, размразяващи съединения. Също така отговаря на изискванията за течни почистващи препарати, смазочни материали, пластификатори, пясъчно-циментови добавки. Той се използва като разтворител, топлоносител или като химически междинен продукт. Притежава свойствата на реактивни хидроксилни групи. Прилага се в производството на много кремове, различни пасти за зъби и някой дезодоранти. Може да се срещне и в съставните части на овлажнители и омекотители.

Пропиленгликолът е най-използваната течност за зареждане на слънчевите и отоплителните системи. Той представлява концентрат на антизамръзваща течност и е необходим за изправното функциониране геотермални инсталации и други отоплителни и охладителни системи.

Пропилен гликолът е предпочитан гликол за производство на високоефективни ненаситени полиестерни смоли, които се използват в различни приложения, като например подсилени пластмасови ламинати за морски конструкции, гел покрития, листови отливки и синтетични мраморни отливки.

Водните разтвори на пропиленгликол показват отлични антифризни свойства.

Пропилен гликолът е важен съразтворител за архитектурни бои на водна основа и се използва и като междинен продукт при производството на алкидни смоли за бои и лакове. Подходящ е за производството на течни почистващи препарати. 

Пропиленгликолът е незапалима течност. При поглъщане на малко количество най-вероятно няма да причини наранявания. При вдишване, попадане в очите, или върху тялото е възможно да се осети леко раздразнение.

Съхранение:
Пропиленгликолът трябва да бъде съхраняван в затворени контейнери или туби тъй като е хигроскопичен продукт. Температура не по-висока от 30°C, на сухо и проветриво място. Желателно е пропиленгликолът да не е подложен на пряка слънчева светлина.